< KURUS vs GEMUK>

Selalu orang cari produk produk untuk turunkan berat badan..
Tapi ada juga ye orang cari untuk naikkan berat badan?

Yea ada..
Ada sesetengah yang makan banyak tapi badan dia macam tu ja.
Kita yang senang naik berat badan akan jelous tengok.

Tapi hakikatnya kurus sampai tiada langsung shape pun bosan juga!

ada yang terasa disini..
kalau my sis baca konfirm2 kena ketuk ni..
hehehe

sebab tadi dapat call dia nak balik & nak repeat order meal shake.

meal shakes bukan ja untuk kanak2 bagi diorang selera makan .
tapi yang dewasa pun boleh yea 

kalau tak okey,agak2 orang nak repeat order ke?

p/s: Beli 6 percuma 1 meal shake ,khas mei

~marziana ~
Jutawan aktif membantu kesihatan anda

Cara Pengambilan suplement shaklee set slimming

CARA PENGAMBILAN PERTAMA:

Minggu Pertama 

Pagi : Breakfast mcm biasa

Morning Teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk..

Lunch : makan macam biasa. lps lunch amik 3 biji lecithin dan 3 biji alfalfa

Petang teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk..

Malam : dinner mcm biasa ( kurangkan nasi separuh dari hidangan biasa) / if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke.. JANGAN skip mkn .. lps tue amik 3 biji lecithin dan 3 biji alfalfa

Minggu Kedua 

Sama jadual tapi dah boleh start minum Cinch sekali sehari kalau nak.. Cinch ni akan bg kiter rasa kenyang dan bertenaga juga..


TIPS : - Morning teabreak dlm kul 10am - afternoon teabreak dlm kul 430pm-500pm - minum air putih 3-4 L sehari.. - WAJIB - JANGAN sesekali skip minum air putih yea - - JANGAN skip mkn .. at least mkn biskut, roti, hirup sup, - Penting DISPLIN!


CARA PENGAMBILAN KEDUA

Lecithin - amik 3 biji lepas lunch, 3 biji lepas diner

Herblax - untuk 3 hari pertama, ambil 3 biji selama 3 hari berturut2.. tujuan utk cuci usus. Kemudian, amik 3-4 biji sehari, 3x seminggu.
 ***Jika  amik alfalfa, cara makan sama macm lecithin.

Cinch: ambil sbg meal replacement untuk satu hidangan,sama ada menggantikan breakfast / dinner.Lazimnya saya cadangkan, gantikan dinner dgn cinch.
 Caranya, buat fruit shake. mixkan cinch + buah2an dan blend sekali utk rasa yg lebih kenyang / boleh juga campurkan dengan sedikit oat utk lebh memberi rasa kenyang.
 ***Jika  amik menyusukan anak, gantikan Cinch dengan ESP.

*** Jika  menyusukan anak, suggest ambil lecithin, alfalfa dan ESP. JIka tak, lecithin, cinch dan herblax/fiber adalah pilihan terbaik.

Cara nak guna robot social

Bismillah..

Seperti sedia maklum, semalam mar memang bz sepanjang hari dan robot social nie memainkan peranan yang penting untuk mengaktifkan dan membantu dg mudah kerja mar post2 status bila mar bz..

once ramai berminat nak tahu ..mar explainkan dgn lebih ringkas supaya u alls faham ..

tapi jangan risau,kalau dah purchase robot sosial nie, ada video  panduan yang boleh tengok dan senang nak follow..

jangan beratkan kepala fikir complecated okeyh =)

1- u alls perlu purchase order di --> http://bit.ly/SchedulePOSTfb
(p/s: video dia tue dengar boleh,,percaya 100% no! no! no!)

2- bila dah submit order , tgu emeil pengesahan dan klik link untuk log in sistem u alls
Nie rupa bila anda nak log in sistem robot nanti


bila dah masukkan emeil n pasword akan nampak macam ni.
then just taip status apa yang anda nak post.. 
p/s: perasan kan atas tu ada utama | panduan
klik panduan kalau xtau cara guna ya

antara panduan yang u alls boleh tgok =)
senang kan?



okeyh bila dah tulis status tadi... just klik dekat ruangan kotak kosong tue
mana anda nak post status tersebut 

kalau anda perasan ada perbezaan antara profile dan page..dekat symbol tue..

kalau anda nak terus post tanpa schedule just klik send now..
kalau nak schedule ikut step bawah nie ya




nak scehdule masa post ?
1- klik gambar calender tepi tue
then klik untuk mulakan schedule masa



dia akan keluar macam nie.. ha..sgt2 senang je..klik2 ja
u alls boleh schedule siap2 status untuk seminggu ke dua minggu ke ..
bila free up siap2 dalam sistem 

kalau nak tengok balik post yang dah dischedulekan ,
just klik gambar tue... dia akan keluar macam gambar bawah..


nampak x?

kalau nak delete just klik kat kotak tue then klik tong sampah..
kalau nak edit just klik ruangan status atau masa kemudian klik gambar save tue
atas tong sampah tue


ok nie bagi yang nak upload gambar..
honestly,kekurangan robot social bila nak pos gambar macam kurang skit mar minat..
biasa la setiap bnda ada kekurangan..tambah2 ciptaan manusia nie kan..

tapi bagi yang ada blog/website, ini salah satu cara bagus untuk tarik pelawat masuk website dari fb =)
klik gambar mcm nak upload photo tue then akan keluar macam dalam gambar tue


bila dah taip status yang nak dipostkan
isikan ruangan A--D
A ibarat header 
>>header menarik potensi org klik<<
B -link Tue yg mana bila org klik akan bawa mereka ke website/blog anda/ke photo album fb
C link gambar.. xperlu upload gambar,just copy image url
senang ja.. nnt tgok video panduan ya =)

last skali klik send now..


bila dah klik send now.. dia akan keluar mcm atas tue..
status successful 

ha! nie contoh bila dah post yang gambar tadi tue.. dia keluar mcm kita share link..

p/s: sometime robot nie ada masalah macam post keluar headline ja.. 
ayat bawah x keluar,..

yang gambar plak tadi mar try set n post..xkeluar plak..

bagi mar,normal la,,ciptaan manusia mmg xsempurna,sometime ada pblem jugak.. so emeilkan ja dekat owner apa masalah kita...

oh ya.kalau u alls x suka boleh refund dalam masa 30 hari kalau x silap...

bagi mar ok ja.. sebab robot social nie byak bantu mar x mghadap pc 24 jam dan pm bertalu tetiba masuk
dan memudahkan kerja mar..

dia ibarat pekerja yang lurus bendul mengikut arahan tuannya.. 
ayat segala bagai,kena guna creativiti
bagi yang nak tau masa strategik post status jenis apa sila refer yg nie ya 


okeyh harap faham ya,sebab mar just guna bahasa yang sgt simple untuk terangkan...

so order now?
klik ni

Amalan Mandi Garam Bukit

Bismillah,

Disebabkan gatal tangan pi kongsi dekat FB bestnya mandi garam bukit nie, ramai pula yang pm nak tau cara n khasiat garam bukit nie..

so mar ambik cara senang post dekat sini supaya next time senang nak godek2 cari dalam my blog ja =)

Dari sudut sains,
Garam bukit nie sangat berkesan dalam melancarkan pengaliran darah dalam tubuh badan kita ,
merawat masalah jerawat,
buang toksin
merawat masalah kulit
buang segala bagai kulit mati tue.
Ha! katanya kalau yang memang ada masalah gatal2 kulit tu memang elok sangat guna garam bukit nie..

Tapi kalau gatal miang mengorat sana sini tue x boleh yea =P

Satu yang paling menarik dan buat mar nak guna berterusan garam bukit nie sebab dia meningkatkan AURA
&POTENSI DIRI !
Macam mana ?

Macam ni,garam bukit antara rahsia alam yang  mempuntyai tenaga atau energi.
Sama macam air.
Dua bahan ini mempunyai kekuatan dalam memerangkap  gelombang dalam cara berbeza.
Sebab tu dalam perubatan islam air dan garam banyak digunakan kan kan kan?
Tapi bukan garam laut tau,garam bukit =)
Ada yang cakap garam bukit ni tak disukai jin dan syaitan..
Banyak lagi rahsia garam,air sejuk,tulang,darah yang menjadi rahsia dalam diri kita.

Gabungannya sangat membantu dalam membentuk aura diri yang baik!
Nak lebih lanjut kena hadir kelas2 yang ajar mengenai aura .

CARA GUNA GARAM BUKIT
---------------

Disebabkan ni entry mandi garam, so mar skipkan cara guna untuk mandi la yea..
& mar kongsikan cara mar amalkan setiap hari.

Mar ambik segenggam garam dan masukkan dalam baldi.. (harap maklum segenggam mar kecik sebab tgn mar kecik ja =P)

kalau nak guna sudu boleh guna 3 sudu macam tue ke.

kemudian larutkan dengan air suam untuk cepat larut dan campurkan dengan air biasa.
kalau nak lagi best letak air ais..
wahh memang best nie! baru try tadi =P

lepas dah prepare air mandi garam tue,mandi biasa dulu..sabun segala bagai nak syampoo ke apa ke..
bila dah habis mandi, amalkan selawat sambil kacau air mandi garam tadi tue.. sebelum nak jurus mandi niat la nak energy luar biasa ke..hilangkan lenguh2 ke...

amalkan mandi awal2 pagi lagi berkesan katanya..

tapi mar nie kalau mai dengan letih /stress sgt2 xkira masa dah.. malam pun aku sental

bagi yang baru bermula..bukan try sehari dah asa lain dah.. amalkan 21 hari berturut2..
----------
kalau u alls ada selalu lenguh kaki tambah2 wanita gojes yang selalu high heel atau yg preggy..

letak segenggam garam atau tambah air panas bgi suam sikit,,rendam kaki sambil tenangkan fikiran atas kosyen...

memang best ..kalau ada suami pandai urut lagi best .. tapi mar rendam ja,,,suami urut bila tgok isteri mcm teruk sgt dah lenguh kaki tue =P

okeyh sekian sahaja entry kali ni..
terima kasih sudi baca =)

p/s: harga promo garam bukit --> klik nie --> http://bit.ly/pmMAR

KHAS UNTUK NEWBIE BIS DI FACEBOOK




Do this
---
1- Profile picture gambar sendiri untuk bina kepercayaan kepada pelanggan dengan siapa dia berjual beli.

2- Cover photo yang menarik, Melambangkan apa bisnes kita

3- friends sekurang2nya 1 000.. add sehari 5/10 orang ,..elakkan add ramai2 sehari untuk elak di block

4- post status pada masa2 menarik beserta status yang bersesuaian..
sila baca di ---->Masa strategik post di FB(Klik sini)

Don't Do This
---

1- Tag gambar produk dekat kawan2. nanti kawan unfrens atau block u alls

2- post status negative,mengumpat,maki


p/s : Jangan berputus asa dengan setiap rintangan /cabaran/dugaan yang dihadapi dalam mencapai matlamat anda.

LIKE & SHARE jika anda nak saya beri banyak tips lagi


Set Shaklee

SAMBUTAN HEBAT


Lecithin :- Agen bakar lemak dan kolestrol

Alfafa:- Angkut lemak dan toksin dalam badan .
Juga bertindak sebagai egen kempis perut


Lecithin :- Agen bakar lemak dan kolestrol

Alfafa:- Angkut lemak dan toksin dalam badan .
Juga bertindak sebagai egen kempis perut

Esp:- Mengelakkan dari badan lemah ketika diet.



Esp :- Kulit muka cantik halus,gebu dan berseri
Menghilangkan parut di muka
Mmeberi tenaga berpanjangan pada badan
Menganjalkan kulit dan payudara yang kendur

Vitamin E :-Vitamin Penting untuk kecantikkan kulit 
Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
Melindungi dan mencegah kerosakan sel
Mmepercepat proses pemulihan kulit
Mengawal kandungan minyak dalam kulit
Mengurangkan kesan jeragat dan hilang parut




Vita C :- Mencantikkan kulit
Membentuk kollagen
Meningkatkan sistem imun badan

Vitamin E :-Vitamin Penting untuk kecantikkan kulit 
Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
Melindungi dan mencegah kerosakan sel
Mmepercepat proses pemulihan kulit
Mengawal kandungan minyak dalam kulit
Mengurangkan kesan jeragat dan hilang parut

B-Complex :- Membantu untuk kecantikkan kulit
Menolong metabloisma karbohidrat,lemak & protein
Mmembantu tumbesaran yang normal
Menstabilkan emosi
Membantu pembentukan sel darah merah

Esp :- Kulit muka cantik halus,gebu dan berseri
Menghilangkan parut di muka
Mmeberi tenaga berpanjangan pada badan
Menganjalkan kulit dan payudara yang kendur


Meal shakes : Tambah selera makan
Mengandungi 19 vitamin serta zat mineral yang diperlukan

Esp :- membekalkan tenaga


Meal shakes : Tambah selera makan
Mengandungi 19 vitamin serta zat mineral yang diperlukan


Vita Lea :- Menolong Fungsi normal penghadaman dan selera makan
Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan

B-Complex :-Menolong metabloisma karbohidrat,lemak & protein
Mmembantu tumbesaran yang normal
Membantu pembentukan sel darah merah



set slimming shaklee

Assalamualaikum semua ,
saya pasti anda anda yang melihat post ini adalah anda yang sedang giat berusaha untuk menurunkan berat badan.

betul ke betul apa yang saya katakan?

Terlebih dahulu izinkan saya berkongsi cerita mengenai pengalaman saya menjual produk slimming.
Saya pernah menjual produk slimming lain sebelum ini dan semestinya sambutan nya sangat hebat!

kenapa hebat?
Rata rata penduduk malaysia tidak dapat lari daripada pemakanan yang sedap2.
Punca utama kenaikkan berat badan adalah disebabkan masalah tidak dapat kawan pemakanan dan kurang bersenam!

saya akui kata2 saya sendiri melalui pengalaman saya sendiri.

Disebabkan itu,produk slimming dari dulu sehingga sekarang menjadi sambutan hebat .
Tambah2 produk tersebut 
-menahan nafsu makan
-berasa kenyang untuk makan
-membuang semula pemakanan 

Tapi persoalan yang timbul disini
SAMPAI BILA HARUS BERGANTUNG PADA PRODUK?

walaupun saya penjual,saya suka meletakkan diri saya sebagai pembeli,
supaya saya memahami apa sebenarnya yang anda inginkan.

Saya percaya ramai yang ingin tubuh badan kekal slim bukan setakat sebulan dua bulan
Saya percaya ramai yang bukan sekadar nak slim tapi nak sihat
TETAPI
sedarkah anda produk slimming tumbuh dengan pesat di pasaran sekarang sehingga 
pelbagai isu timbul terutamanya melibatkan kkm

MAKA DENGAN ITU,
Adakah produk yang sedang anda amalkan adalah produk yang sihat?
adakah anda mahu berterusan dengan produk?

--------------------------------------------------------------------------
KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE?

Salah satu sebab utama aya memilih shaklee adalah,
selain saya fokus untuk turunkan berat badan
saya dapat pakej cantikkan kulit dengan bekalkan tenaga 
yang aktif dengan ESP

Mungkin anda rasa pakejnya mahal,
"biar mahal tapi sihat dan berkesan"

sebenarnya sangat berbaloi dan murah,
1- dgn esp anda dapat bekalkan dri anda tenaga
secara tidak langsung diet anda lebih mudah terjaga dan senaman dapat dilakukan
(saya akan ajar anda bagaimana caranyanya dengan mudah
 untuk kurangkn berta badan dgn cara sihat)
2- dgn esp anda memiliki kulit yang sihat dan cantik
3- bagi ibu2,susu akan dihasilkan dengan banyak dengan esp

Saya terangkan dengan ringkas mengenai ALFAFA
sebagai dalam proses turunkan berat badan
adalah mengangkut lemak2keluar dari badan

selain itu alfafa mempunyai khasiat lain seperti dalam gambar 



LECITHIN 
Pula berfungsi sebagai agen pembakar lemak dan 
seperti dalam gambar 

Anda boleh memilih samada mahu memilih set slimming lengkap atau slimming budget 

untuk info lanjut,anda boleh contact di facebook saya










Shaklee adalah produk yang selamat 
dan tidak berbahaya 





Projek RM2

Bismillah,

Update cerita Projek RM2,

Sebenarnya projek nie bermula bukan dari RM2 tapi bermula dengan zero modal!
Hanya menggunakan sedikit idea untuk jadikan ia berkembang , tapi tak sangka pula dari awal projek RM2 nie semua dalam sumber ilmiah.

Bagi yang tertanya2 apa projek ni? macam mana nak buat?

Bila anda join Super Highway Wang abang abu ,InsyaAllah semuanya adalah clear. Bermula dari dalam program projek RM2 ini lah yang membuatkan saya membuka minda dimana potential saya yang sebenarnya.

Satu kerja gila seumur hidup saya,itulah kali pertama saya jual tisu dengan menggalas handbeg.
kelasss akuh!

ada pernah jumpa org jual tisu pakai cantik2? hahaha kalau ada beli je..korang dah tolong dorang tau..
Tapi yang amazingnya.. mak cik tue beli tisu satu ja dia bagi RM5 .. dia cakap kalau pogram ni ok,call dia.. hehhe terpromote la pulak 

 first n hopefully last .. memang tebal gila muka masa tue..tahan malu Ya Allah je yang tahu.. sekali tu ja sanggup jual.. kemudian dengan masa yang lewat,i should change the plan! 

Nak dijadikan cerita tak pernah2 buat..so saya buat satu Promosi gila special!
personal coaching online RM37 dan saya ambil 4 orang sahaja!

Walaupun RM37 saya x buat sambil lewa je k.. sebab mereka ni dah tolong saya, saya mesti buat sehabis baik..

so x sampai 24jam dapatla RM153 ..rupanya darisitu sedar,bukan susah sangat pun nak dapatkan duit..  kan?

bila balik SHW (Super Highway Wang) projek ni masih berjalan dan setiap 2minggu kena update.. 
Apa yang saya buat adalah wave  ayat memang failed..sebenarnya nak Kumpul RM10 000 untuk projek RM2.. tapi jadi macam tue.. xpa,yang penting diri faham =)


sebab apa RM10 000? sebab ada buat akur janji masa dalam SHW 

RM10 000 tue terpulang la nak letak berapa..tapi AA cakap..ala at least buat la RM10 000..
Saya dengan yakinnya kata dalam diri..ala..boleh la..no hal la.. "just do it"

Long short story..
balik tue saya buat affiliate ebook.. selain saya dapat kumpul untuk projek RM2 saya dapat menambah nilai untuk sahabat2 saya.. bila dorang suka,saya lagi suka =)

ada lagi affiliate yang saya buat ..yang penting misi saya masa tu adalah membantu anda tambahkan ilmu yang best best best!

Satu lagi ,ebook yang saya terbitkan tu sebenarnya bukan modal saya..
yang tu adalah projek RM2 yang mana hasil jualan semua dan yang mana buat affiliates saya masukkan daam projek RM2 ini dan terkumpul la segala hasilnya..

Kenapa saya masukkan hasil ebook ini dalam projek ini?
1- idea untuk terbitkan ebook datang  masa dapat minisite percuma masa SHW
2- serba sikit ilmu pasal ebook pun dapat secara x langsung masa SHW.
3- Coach yang mengajar saya pun saya kenal masa SHW
4-Modal kelas belajar saya sebenarnya pun dari Projek RM2 tue.. 

^__^


nie la rupa ebook saya untuk pertama kalinya =)

untuk minisite,berkerah otak juga memikir untuk ayat2 dalam tue,..sebab tu anda nampak simple ja kan.. sebab saya bukan pakar dalam penulisan. ni pun duk belajar2 lagi improvekan diri..


Yang bestnya saya nak story projek RM2 ini telah mencapai RM10 032 sebelum march 
dan dalam tempoh x sampai 90 hari.

Syukur Alhamdulillah =)

Dah guna sikit untuk masukkan dalam saham akhirat nanti.
yang pasti dalam saham tue ada wang2 anda yang anda bayar beli ebook ,beli apa segala benda dalam projek ni dengan niat semoga anda semua juga dapat juga saham tu.

Harta memang x menjaga kita, tapi dengan ILMU ,kita menjaga diri kita dan menjaga harta kita.

kesimpulannya yang saya nak buat berdasarkan cerita saya,
1- saya x menyesal invest RM3000 untuk join Super Highway Wang
2-Saya sangat bersyukur dipertemukan dengan Abang abu dan Adek beradek yang banyak saya belajar sesuatu dari setiap cerita hidup mereka.
3-saya suka nak ramai lagi sahabat2 saya ada ilmu mengenai kewangan yang betul untuk menjadimagnet money.
4- The power of wave, jangan pertikaikan apa guru suruh buat..just do it
5- Always Be Yourself, ada orang lain buat projek RM2 dgn bis lain..anda buat dengan cara yang anda minat dan anda x rasa stress nak buat
6- Ilmu kalau x diamalkan walaupun percuma, walaupun bayar mahal2..kita xkan ke mana2.

sekian
 terima kasih 
kerana sudi baca nukilan yang x seberapa dari saya

mohon maaf andai ada ayat saya yang  buat sesiapa yang baca mengguris hati ke apa ya.
just my 2sen dari saya =)




nano sweet pengganti gula

Assalamualaikum semua..


Kita selalu dengar ayat" MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MERAWAT" kan?
Tapi sebenarnya ramai yang kena dulu baru rawat .

Tak percaya?

Cuba lihat berapa ramai yang menghidap penyakit diabetis atau kencing manis?


cuba anda bayangkan,2012 2.6juta..
sekarang 2014 agak2 berapa juta bertambah?

kalau anda rasa 2.6 juta sikit ja. cuba bayangkan anda memiliki RM2.6 juta dalam akaun anda?
sekarang ada?




Jadi tidak hairan lah kenapa ramai yang memasarkan produk penawar penyakit tersebut.
Tambahan pula,ramai yang ada "allergic" dengan hospital.

Ciri2 allergic dengan hospital ni seperti:
-tak ada masa nak jumpa doc
-selalu termis TCA
-bosan jumpa doc ja ayat yang sama,ubat yang sama.

"Dimana ada masalah ,disitu ada peluang"

----------------------------------------------------------------------------------------

Saya cuma tergerak hati untuk memandang serius terhadap "Mencegah serta membantu merawat penyakit Diabetis " disebabkan pengalaman pernah mencuci luka2 pesakit DM(diabetis melitus). Hanya yang pernah mencuci luka pesakit yang tahap serius sahaja yang memahami perasaan tersebut.

disebabkan itulah saya rasa ada satu tanggungjawab untuk kenalkan anda semua dengan nano sweet

Nano sweet produk yang terhasil dari pati atau ekstrak tebu hitam dengan menggunakan teknologi nano biologi. Bukan daripada stevia,sukrolase atau manisan sintetik.

nano sweet telah diuji oleh SIRIM,SCE (Sugar Cane Essential) dan telah mendapat pengikhtirafan FDA.
SIRIM QAST international Report Number : 2011KL0905

Special edisi dari saya bulan february ini..saya berikan Trial price beserta Free gift buku yang sangat memberi makna tidak kira pada anda yang berbisnes atau tidak. 
Buku ini sangat susah nak dapat. Limit untuk 20 orang sahaja! 
Maaf,saya x jual buku ni sebab memang niat nak beri free untuk yang dapatkan nano sweet =)
order di -->  http://bit.ly/pmMAR

hasil survey manis


بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيم

Assalamualaikum semua..

post kali ini adalah berkaitan dengan survey saya pada tempoh hari seperti gambar di bawah .


Sebenarnya saya sendiri suka minum manis2 ,
sebab tu saya aju kan soalan ini.
sebab saya percaya mesti ada yang suka manis juga selain saya kan?
hasil survey saya seperti di atas.


Berdasarkan survey no 2 ini, saya tanya siapa ada sedara mara atau kenalan yang ada penyakit kencing manis?

Sebenarnya mak saya yang jaga sangat x makan manis boleh kena penyakit kencing manis.. then mak mentua pun ada penyakit kencing manis juga.. 

Semasa saya belajar diploma kejururawatan.. salah satu sebab kita dapat penyakit kencing manis adalah disebabkan KETURUNAN.. 




------------------------------------------------------------------------------------------------

Berdasarkan Kajian Google Trends

Diabetis adalah nama saintific bagi penyakit kencing manis.
Tak ramai yang google dengan nama diabetis,namun google search sntiasa ada setiap masa 



cuba anda lihat graf bila saya taip "kencing manis"
Graf semakin menaik!
Ini maknanya semakin ramai yang google mengenai kencing manis!
Adakah ini bermakna semakin ramai yang mengidap kencing manis...?


Saya nak tunjukkan pada anda , 
apa yang paling top mereka search adalah 
"UBAT"

mereka mencari penawar penyakit kencing manis!
dan anggaran saya bagi negeri yang top search adalah purajaya
mungkin sebab 1- ramai pesakit di sana  atau
2- mereka kakitangan goverment yang search untuk ahli keluarga mereka di kampung.




--------------------------------------------------------------------------------------

Kenapa saya buat kajian ini?

pasti ada yang tertanya kenapa saya rajin sangat nak buat kajian semua bagai nie?

1st sebab saya sedar habit saya yang suka minum manis2.
2nd saya tau mak saya ada penyakit kencing manis
3rd saya tau mencegah lebih baik dari merawat.
4th Punca penyakit kencing manis sebenarnya daripada gula,dan pemakanan

siapa tiada gula langsung dirumah?

tipu la kan.. xkan minum tawar2 kot..

sebenarnya kenaikkan harga gula xkan mengurangkan masalah kencing manis.. cuba anda sendiri tengok..
harga gula setiap tahun semakin naik namun search di google emakin meningkat mengenai kencing manis.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
disebabkan perasaan risau dan terjumpa produk yang mana founder merupakan 
seorang yang saya sendiri kenal dan pernah masuk satu pogram tv.

kali pertama saya dengar produk pengganti gula, dah buat saya tertarik untuk tahu dengan lebih lanjut.
First of all,saya ambil tindakan berani untuk mencuba sendiri.
bukan dari stevia,tetapi dihasilkan dari tebu hitam..
kali pertama saya dengar tebu hitam .. dahsyat gila saya ni kan? 
saya bancuh teh tanpa sebarang gula dan masukkan dalam 2 titis saja..

kata founder,nell nazry (1:5)
satu titis bersamaan 5 sudu kecil gula 

Apa lagiyang buat saya tertarik adalah botolnya
yang mudah dibawa ke sana sini.
so lepas nie boleh la saya order "air limau ais xpayah letak gula"

Plan saya,nak bagi dekat mak saya satu botol ..
mak mentua satu botol =)

bagi sapa yang sayang diri, sayang keluarga,
nak cuba.. saya ada order stok lebih yang u alls boleh la nak try.
gantikan produk ini dengan gula.. kawan saya cakap,dia masak pun x letak gula langsung dah.
guna nie ja =)

saya akan teruskan kesinambungan mengenai benefit produk jika anda berminat nak tau =)
boleh dapatkan TRIAL Price di ---> http://bit.ly/pmMAR


short n simple... yang penting anda faham apa yang saya nak sampaikan.

p/s:: bila anda sendiri buat kajian mengenai produk yang anda jual,
1- anda nampak potential customer anda ramai ke tidak?
2- anda lebih yakin untuk pasarkannya
3- anda sendiri akan belajar banyak perkara mengenai produk dan cara marketing
4- bakal pembeli akan nampak kelainan anda dari penjual yang lain, anda bukan setakat jual nak untung..tapi anda nak berkongsi manfaat kepada mereka dan nak mereka faham kenapa pentingnya mereka dapatkan produk anda

ada apa yang x jelas plz pm saya di fb profile Dms showcase






aura selasa



“Nampak elegant & luxury dengan haruman purple pada hari selasa”

hari selasa adalah hari kasih sayang / tumpuan. 

Sesiapa yang agak2 nk mintak BF belikan iPAD ke...kete Volks Bettles ke...mintak pada hari selasa...sebab lebih senang meminta perhatian dan kasih sayang pada hari ni...

Cadangan: sesapa yang belom ada teman istimewa...le cube pakai baju pink/purple setiap ari selasa...daya tarikan anda akan lebih teserlah..ditambah pula dengan wangian scarf perfume elegant n luxury gitu.

Sempena hari Selasa,istimewa Menanti bagi yang order scarf perfume warna purple !

Pm kami cepat2…>> http://bit.ly/pmMAR

Putih




Warna putih lebih terkenal bagi melambangkan kesucian dan ketulenan.
Putih memantulkan cahaya dan dianggap warna musim panas.
Putih digemari dalam penggubahan dan fesyen kerana sifatnya yang ringan, neutral, dan sesuai dengan apa sahaja.

Namun begitu, warna putih lebih mudah menampakkan kekotoran dan lebih sukar untuk dijaga berbanding warna lain. Doktor dan jururawat memakai warna putih sebagai tanda kebersihan.

Selain itu juga warna puteh ini adalah bagi orang yang berani tetapi tidak suka menampakkan keberanian.

---------------------
Warna putih melambangkan kesempurnaan, kesucian, kesegaran, spiritual. keikhlasan dan warna yang menyejukkan. Personaliti orang yang menggemari warna putih ini berpegang teguh kepada hal dan kepercayaan diri sendiri tetapi agak enggan membincangkan dengan orang lain.

Individu ini sering mengutamakan apa yang penting kepada diri sendiri. Mereka yang memilih warna ini biasanya suka membuat pemerhatian terhadap orang lain dan kadang-kala cuba masuk dalam kelompok atau persekitaran tersebut tetapi melihat diri sendiri sebagai seseorang yang istimewa.

------------------

Sempena tema putih hari ni ,saya berikan tawaran istimewa Untuk anda yang nak grab Scarf perfume Premium pack / mini pack segera pm saya di link
 --->http://bit.ly/pmMAR

~~ Segarkan diri anda dengan wangian Scarf Perfume ~~~

[Formula 13 "S" Untuk Magnet Kekayaan & Kejayaan Dunia Akhirat]



Syukur
Sabar
Sucikan diri
Solat
Sujud
Selawat
Sedekah
Serah
Senyum
Salam
Silaturrahim
Sayang
Sumbangan

DAO
---------
Sedarkah anda Silaturrahim adalah "networking"

bagaimana membina silaturrahim di facebook yang berkesan?

bukan sekadar add friends kemudian pm2 untuk minx like dan jual product!

belajar membina silaturrahim yang sebetulnya ---> www.marzianashukri.com

Owl City feat. Yuna - Shine Your Way -movie the croods


Bagi yang suka lagu dalam blog ni sebenarnya mar ambik dari cerita the croods ni.. sangat2 best n lawak


bagi yang nak layan lirik lagu nie..

Owl City Ft. Yuna – Shine Your Way Lyrics
Just before the dawn,
When the light’s still gone,
Shine, shine your way,
And you may not know, where to go,
Shine, shine your way
Open road but it’s still dark,
Build a fire from a spark,
And shine, shine your way,
Feed the feeling in your heart,
Don’t conceal it then you’ll start,
To find, find your way
No one can stop, what has begun,
You must believe when I say
All of your tears will dry faster in the sun,
Starting today,
Shine, shine, shine,
Shine your way
There’s an open sky,
And a reason why,
You shine, shine your way,
There’s so much to learn,
And now it’s your turn,
To shine, shine your way
There’s a feeling deep inside,
You can let it be your guide,
To find, find your way,
And there’s no time for us to waste,
Got to take a leap of faith,
And fly, fly away
Don’t have to walk,
Now you can run,
Nothing can get in your way
All of your tears will dry faster in the sun,
Starting today,
Shine, shine, shine,
Shine your way
Morning is breaking,
Darkness is fading,
We found a way to the light,
It’s such a beautiful sight
Any time, anywhere,
Turn around and I’ll be there,
To shine, shine your way
Like a star burning bright,
Lighting up the darkest night,
I’ll shine, shine your way
Now I can see,
You are the one,
Sent here to show me the way
All of your tears will dry faster in the sun,
Starting today,
Shine, shine, shine,
We’re on our way,
Shine, shine, shine,
That’s what we say,
Shine, shine, shine,
Shine your way
There’s a reason why
You shine, shine your way
All of our tears will dry faster in the sun
Shine your way

TIP PALING BERKUASA LONJAKKAN SALES :



Sy ingin kongsikan tips dari MAHAguru kepada semua Tuan Guru Marketing, dan kelebihan teknik ini, ia terbukti berkesan bila diamalkan :

'Wa indahu mafatihul ghoibi laa yaklamuha illa huu..' Al-An'am, 59.
Dialah PEMBUKA PERKARA GHAIB, tiada sesiapa yg mengetahuinya melainkan DIA.

Apa kaitan point ini dgn rezeki kita?

Tuan-puan yg dihormati. Rezeki adalah perkara GHAIB. Kita takkan dapat menjangka jumlah yg bakal perolehi esok. Ya benar, kita boleh mengatur strategi marketing terbaik, jangkakan ribuan RM masuk tetapi hasil selalunya tak sama spt yg dijangka. Lazimnya banyak. Ada kalanya sikit.

Disebabkan rezeki perkara ghaib & 'controller'nya hanya ada pada Allah s.w.t sj, maka kita perlu LAKUKAN PERKARA INI DAHULU : jaga 'hati' DIA. Gembirakan DIA. Bukankah Dia kita kenali sebagai Ar-Razzaq : MAHA EXTREME pemberi rezeki?

Di atas kefahaman ini, perkara utama yg perlu dibuat sblm mengatur strategi bisnes ialah back to basic : show something (perubahan) semata2 utk 'ambil hati' Dia.

Ia seperti :

- cuba lazimkan puasa isnin-khamis keranaNya,
- dari solat lambat, cuba solat awal waktu & lazimkan 1 waktu di masjid.
- bersedekah secara konsisten. Rm50 seminggu PASTI dimasukkan ke tabung surau every jumaat.
- tinggalkan 'maksiat kecil' yg dah sebati dlm kalendar hidup,
- dari kurang 'tutup2' kpd memakai baju yg lebih menjaga aurat semata utk Dia,

Cubalah tip ini, dan tuan-puan akan lihat 'BIG SURPRISE' akan tiba. Sbb itu cara Dia melayan kita : Jika kamu bersyukur, Kami akan tambah, beri apa yg kamu minta & tak diminta secara luarbiasa :

Lain syakartum laaziidannakum... : Surah Ibrahim, 7.

- Ustaz Asraff Ayob -
- Fb : UstazAsraff -